Kenmerkend voor mijn workshops is de afwisseling in theorie, doen, ervaren, uitwisselen en oefenen. Onderstaande workshops worden steeds in overleg met de opdrachtgever op maat gemaakt en kunnen worden aangevuld met één-op-één coachingsessies. Prijzen zijn afhankelijk van o.a. doel of groepsgrootte.

De workshops bestaan allen ook in een online-versie (daarbij is de duur wat verkort).

 

The pulse of life

Ontdek op welke wijze het lichaam van de mens geprogrammeerd is als het gaat om vitaliteit en energiebeheer. Leer welke belangrijke ontdekkingen uit de topsport jou kunnen helpen om je energiek te (blijven) voelen. Wat doe jij op dit moment aan je eigen energieniveau en wat levert je dat op? Hoe ziet jouw pulse eruit? Waar valt er voor jou persoonlijk nog winst te behalen? Vervolgens zoomen we in op de onderdelen die jouw energie bepalen. Welk onderdeel kan jou nu het meeste opleveren binnen jouw pulse? Wat mis je en wat heb je nodig? Deze training zit vol met inspiratie, uitwisseling en praktische inzichten om direct mee vooruit te kunnen.

 

Duur: 3 uur

Prijs: in overleg

 

De bron van energie

Benut optimaal jouw energiebronnen en haal het beste uit jezelf. Herken jij het ook dat je je sommige perioden minder energiek voelt en het goed lukt om dat te veranderen? Om optimale energie te kunnen ervaren is het nodig om alle 4 jouw energiebronnen aan te spreken, aan te vullen en mogelijk zelfs te vergroten. Tijdens de training onderzoeken we jouw vier bronnen en leer jij hoe je daarmee naar optimale energie kunt en het beste uit jezelf kunt halen.

Duur: 3 uur

Prijs: in overleg

 

Slapend Fit

Onze slaap is een van de belangrijkste  manieren waarop ons lijf zich fit en gezond houdt. Zonder slaap kunnen we simpelweg niet, het is onze basis behoefte. We slapen zelfs 1/3 van ons leven, terwijl we er vaak maar weinig over weten. De workshop Slapen Fit is bedoeld je meer kennis te geven over slaap, zodat je jezelf letterlijk fit kunt slapen. We duiken dieper in op wat er met je lijf gebeurt en wat er nodig is om goed te slapen. Helpt dat borreltje echt om in slaap te komen? Tellen de uren voor 12:00 uur dubbel? Wat kun je overdag doen om ’s nachts goed te slapen? En wat kun je ’s avonds doen om jouw slaap te bevorderen? Vele praktische handvatten komen aan bod en er is uiteraard ruimte voor jouw persoonlijk vraag.

 

Duur: 2 uur

Prijs: in overleg

 

Oplossingsgericht werken (team-workshop)
Beweeg je team naar een hoger niveau. Ervaar hoe je problemen eenvoudig om kunt zetten naar energie en kracht, naar oplossingen. Op het moment dat er problemen het team betreffen, of “het loopt gewoon niet lekker”, heeft vaak iedereen zijn mening over waaróm het probleem ontstaan is en wíe de schuldige is. De tijd die besteed wordt aan het waarom en wie kost in de regel echter  veel energie en levert weinig tot niets op. De methodiek in deze workshop gebruikt wordt, ziet een probleem juist als startpunt voor het openen en vrijmaken van inspiratie, ideeën en vernieuwde samenwerking. De opbrengsten uit deze sessie tillen het teamniveau omhoog en zorgen ervoor dat problemen -letterlijk- oplossingsgericht worden benaderd.

 

Duur: grofweg 2 sessies van totaal 6 uur

Prijs: in overleg

 

Motivational Interviewing  (training voor professionals)
Motivational Interviewing is een manier van werken met jouw cliënt waarbij je hem of haar motiveert tot structurele gedragsverandering. Hoe ga je om met weerstand, klaaggedrag of cliënten die niet luisteren (of handelen) naar jouw adviezen? Het welbevinden van de cliënt staat binnen deze werkwijze centraal. Een training die veel energie bespaart en veel verandering oplevert.

Deze manier van werken wordt o.a. gebruikt door artsen, (para)medici, leefstijlcoaches, consultants en andere professionals die werken met gedragsverandering.

 

Duur: grofweg 2 sessies van in totaal 6 uur

Prijs: in overleg

 

Oplossingsgericht werken  (training voor professionals)
“Waarmee kan ik u helpen?” is vaak de start van het gesprek tussen cliënt en hulpverlener/ consultant. Vaak wordt er dan een probleem gepresenteerd, waarop de hulpverlener vervolgens zijn analyse maakt en de oplossing en interventie aanreikt. Maar zijn de percepties van de hulpverlener dan belangrijker dan die van de cliënt? Is er wel een noodzakelijk verband tussen oorzaak en oplossing? Wat gebeurt er wanneer je juist de cliënt faciliteert naar zijn eigen oplossing te zoeken? Dat is precies het uitgangspunt van oplossingsgericht werken en van deze workshop. Verken de percepties van je cliënt, verminder weerstand en verbaas je over hoe snel en hoe krachtig de oplossing vaak binnen handbereik ligt.

 

Deze training is voor iedere professional een aanvulling op zijn of haar communicatievaardigheden. Voor hulpverleners die werken met gedragsverandering, sluit deze training perfect aan op de workshop Motivational Interviewing.

 

Duur: grofweg 2 sessies van in totaal 6 uur

Prijs: in overleg

 

PowerMom

Veel moeders zullen herkennen dat het een behoorlijke uitdaging is om die energieke, blije moeder te blijven die je graag wilt zijn. Hoe zorg jij ervoor dat je je energiek blijft voelen, terwijl je diverse ballen in de lucht wilt of moet houden? De PowerMom-training is een vernieuwende en inspirerende training voor moeders met kinderen tussen de 0-10 jaar, die zich (nog) energieker willen voelen in hoofd, hart en lijf.

 

Tijdens de training leer je wat jij kunt doen op diverse niveau’s en zal je je realiseren dat je veel meer invloed hebt op je energieniveau dan je wellicht dacht. Je wisselt veel uit met andere moeders, wat veel herkenningen, humor maar ook ontroering brengt in deze training.

 

Duur: de workshop wordt als traject gegeven over 4 sessies van totaal 8 uur

Prijs: in overleg

Info: www.powermoms.nl