Pelgrimstocht – De reis van de held – Santiago de Compostella

18t/m25 juni 2023

We kennen allemaal wel die momenten dat we voelen dat ons bekende leven niet meer past. Ergens voelen we dat we het anders zouden willen. Een baan opzeggen, een (wereld)reis maken, relaties anders invullen, alles om jezelf maar écht te (gaan) laten zien. Het vergt moed om jezelf los te breken uit je veilige leventje. Om werkelijk die stap te maken, betekent ook dat je een uitdaging aan hebt te gaan. Tijdens deze reis ga je die uitdaging dan ook letterlijk en figuurlijk aan: je gaat een week de Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella wandelen.

Om groei in gang te zetten en om je ware potentieel te ontsluiten, moet je soms grenzen verleggen. Dat is dan ook precies het doel van deze reis. Afgezien van de fysieke uitdaging die je deze week aan zult gaan in de vorm van het wandelen, krijg je elke dag oefeningen, meditaties en opdrachten aangereikt om jouw persoonlijke reis van de held te maken op het gebied van het thema of de vraag die er in jou speelt.

 

Welk doel je ook hebt en welke intentie er in je leeft, het lopen van een pelgrimsroute brengt je altijd iets. Het dag in dag uit onderweg zijn, in stilte en volledig één met de natuur, zorgt ervoor dat je weer in contact komt met je lijf, je innerlijke stem en je verlangen. Deze ervaring wordt versterkt door wat je aan persoonlijke oefeningen en opdrachten mee krijgt.

 

Want je moet het zélf doen. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Nadat we de eerste avond zijn begonnen met een kennismaking, informatiebijeenkomst en delen van ieders persoonlijke doel of thema, starten we iedere ochtend na het ontbijt met een gezamenlijke check-in en doen we oefeningen of meditaties om je voor te bereiden op de volgende stap in jouw proces. Na deze check-in begint je dagelijkse wandeltocht, die je grotendeels alleen en soms ook samen zult afleggen. De route is goed gemarkeerd en je krijgt bovendien een routeboek, waardoor het makkelijk is om deze tocht alleen te wandelen.

 

Aan het eind van de middag komen we weer bij elkaar in het hotel om ervaringen te delen en de training voort te zetten. Waar nodig kunnen er ook persoonlijke gesprekken zijn, om jouw reis eventueel bij te sturen. We eten met elkaar in een plaatselijk restaurant en daarna heb je een avond voor jezelf.

 

De wandelroute loopt langs de laatste 115km van de Caminho de Santiago met de kathedraal in Santiago als eindpunt.  We starten in Portugal in het plaatsje Valenca do Minho en bewandelen de Camino Portugues. Je wandelt dagelijks gemiddeld 20 km, dus zorg ervoor dat je fit (genoeg) bent om van deze tocht een onvergetelijke reis van de held te maken!

De retraite geef ik samen met trainer en coach Ninouk Hehenkamp

 

Praktische informatie

 • 7 dagen accommodatie met ontbijt
 • Startpunt reis: Porto (Portugal)
 • Startpunt wandeltocht: Valenca do Minho (Portugal)
 • Eindpunt wandeltocht: Santiago de Compostela (Spanje)
 • Duur: 8 dagen – 7 nachten
 • Totale afstand: 115 km, verdeeld over 6 wandeldagen
 • Datum: 18 – 25 juni 2023

Prijs:

€1095,- euro ex BTW pp (in 2-persoonskamer),
€1395,- euro ex BTW (in 1-persoonskamer)

 

Inbegrepen:

 • Begeleiding tijdens de hele reis door Ninouk  Hehenkamp en Janneke Kelderman
 • 7 dagen accommodatie met ontbijt
 • Privé transfer van Porto naar Valenca (dag 1)
 • Telefonische ondersteuning voor noodsituaties 24/7
 • Pelgrimsuitrusting: Pelgrim paspoort (Credencial) +schelp
 • Routeboek in het Nederlands van de etappes met tips, kaarten en gedetailleerde informatie over de weg

Mogelijkheid om bij te boeken:

 • Vervoer bagage tussen de accommodaties €60,-
 • Extra nacht voorafgaand aan het arrangement in Porto €50,- euro voor 1-persoonskamer, €80,- euro voor 2-persoons kamer

Niet inbegrepen:

 • Drankjes of snacks onderweg
 • Lunch en diner
 • Retourvlucht Amsterdam – Porto 18 juni – 25 juni
 • Transfer van Santiago terug naar Porto (is ongeveer 40,- euro pp)

(Voor het boeken van een ticket adviseren we een retourvlucht Amsterdam-Porto te nemen die je kunt boeken via Skyscanner. Je kunt 18 juni aankomen en wij ontvangen je dan in het hotel. 25 juni vlieg je terug in de avond. Wij vliegen zelf op 17 juni om 18.30u met Transavia HV6003. De terugvlucht is 25 juni om 20.30u met Transavia HV6004. We adviseren je dezelfde vlucht terug te nemen, zodat we met elkaar terug kunnen reizen, maar dit is niet verplicht.)

 

Dagindeling:

Dag 1: Aankomst in Porto en ontvangst in hotel

Dag 2: Start training, Valença – O Porriño Afstand: 21 km

Dag 3: O Porriño – Arcade Afstand: 22 km

Dag 4: Arcade – Pontevedra Afstand: 13 km

Dag 5: Pontevedra – Caldas de Reys Afstand: 22 km

Dag 6: Caldas de Reys – Padron Afstand: 21 km

Dag 7: Padron – Santiago de Compostela Afstand: 23 km, afsluiting training

Dag 8: Gezamenlijke terugreis naar het vliegveld van Porto

 

Inschrijven via de website van Ninouk: Pelgrimstocht