Gezondheid is beweging in de breedste zin van het woord

 

Of je nou meer contact wilt ervaren, een andere richting in wilt slaan, gezonder wilt leven of wilt onderzoeken waarom je steeds op hetzelfde punt blijft hangen, de uitdaging ligt er steeds in om te zoeken wat bij jou weer voor beweging zorgt. Of dat nu letterlijk of figuurlijk is, fysiek of mentaal, emotioneel of spiritueel. Vaak een spannende en soms ook een confronterende zoektocht. Maar met het het starten van een (nieuwe) beweging kun je je gaande weg weer als nieuw voelen, verfrist en met hernieuwde energie.

 

Mijn coaching richt zich op het vinden van deze ‘nieuwe’ beweging. Binnen de sessies richt ik mij dan ook op de vraag wat jou beweegt, maar vooral ook op lichaamsgerichte oefeningen waarbij jouw letterlijke of figuurlijke beweging zichtbaar wordt.

Vaak maak ik gebruik van beweging door de coaching-sessies samen te voegen met beweging of sporten in de buitenlucht, afhankelijk van jouw specifieke vraag of behoefte.

Binnen mijn werk maak ik altijd gebruik van face to face contact al dan niet aangevuld met communicatie op afstand zoals Facetime, Skype, e-mail of Whatsapp.

 

 

Bedrijven

Mijn één-op-één coachingsvaardigheden worden veelvuldig ingezet in het bedrijfsleven waarbij de gezondheid en het welzijn van de medewerker een centrale rol speelt. Hierbij heb ik brede ervaring vanuit uiteenlopende werkvelden zoals zakelijke dienstverlening, productiewerk, B2B of consultancy. Daarin werk ik met diverse vraagstukken zoals;

-hoe fit te blijven terwijl ik zoveel reis,

-hoe stem ik mijn voeding af op mijn nacht/wisseldienst,

-hoe blijf ik energiek met een overvolle agenda,

-hoe kan ik mijn behoeften beter aangeven  of

-hoe voorkom ik klachten door mijn kantoorwerk?

Mijn ervaring als incompany fysiotherapeut neem ik hierin ook altijd mee.

 

Duur: trajecten van 3 tot 6 maanden

Kosten: op specifieke aanvraag

Informatie aanvragen

 

 

Lifestyle Analyse met de HRV-meting

Veel gezondheidsklachten zijn terug te voeren op een verkeerde balans tussen werk en privé, tussen inspanning en ontspanning van het lichaam. Een van de belangrijkste regelsystemen van ons lichaam hiervoor, is het autonome zenuwstelsel. Aan de hand van de heart rate variability (HRV) kan een indruk worden verkregen van dit regelsysteem.  De 3 daagse HRV Lifestyle Analyse is een unieke manier voor het dagelijks meten van stress en herstel. De stress- en herstelrapporten laten bijvoorbeeld zien of je voldoende herstelt gedurende een periode van 24 uur, of er voldoende bewogen wordt, wat de kwaliteit van slaap is en de impact van je werk of van je vrije tijd. Het rapport van je 3 daagse meting wordt toegelicht in een persoonlijk consult. De hieruit voortgekomen aandachtspunten worden samen met jou uitgewerkt naar praktische dagelijkse handelingen, zodat jouw inspanning en herstel in balans komen.

 

Inhoud: 3 daagse HRVmeting, persoonlijke rapportage, persoonlijk consult (60 min)

Kosten: 289,- (inclusief BTW)

Bijzonderheden: Er kan ook op groepsniveau worden gerapporteerd. Dit geeft bedrijven de mogelijkheid om veel gerichter vitaliteitsprogramma’s in te zetten, daar waar het nodig is.

Bekijk hier een filmpje over HRV-analyse of vraag meer informatie over HRV-analyse

 

Energy Coaching

Ik wil me fitter voelen, beter in m’n vel zitten, gezonder leven….bijna iedereen komt deze wens wel eens tegen op een bepaald moment. Waar het voor de een lastig is te starten, is het voor een ander juist ná de start lastig om de ingezette verandering vol te houden. Binnen jouw energy traject stippelen we samen het ideale stappenplan voor jou persoonlijk uit, zodat je niet kunt wachten om te starten, maar vooral ook zodat je de gezette stappen vol blijft houden. We belichten alle praktische zaken die van invloed zijn op jouw energie zoals; voeding, beweging, ontspanning, slaap, dagplanning etc. Daarnaast bekijken we ook jouw persoonlijkheid en gedrag welke beide grote invloed hebben op jouw energieniveau. Vragen als

– hoe communiceer je, en verbind je je met anderen?,

– wat is voor jou belangrijk in het leven en hoe geef je daar nu invulling aan?,

– welke risico’s vermijd je en welke verlangens draag je met je mee?

zullen voorbijkomen tijdens jouw traject. Met het traject zul je je daarom niet alleen fitter gaan voelen, maar je zult tevens jezelf beter tot uiting kunnen brengen.

 

Duur: 3 tot 6 maanden

Kosten: vanaf 390,- exclusief BTW

Informatie aanvragen

 

 

Particulier

Na de intake van 1,5 uur te Lieshout (NB) plannen we de vervolgsessies afhankelijk van jouw hulpvraag. De sessies kunnen plaatsvinden op dezelfde locatie te Lieshout, of desgewenst in de natuur (omgeving Eindhoven).

 

Prijs intake 1,5 uur     90,- exclusief BTW

Vervolgsessies            75,-/uur exclusief BTW

Vervolgsessies            50,-/uur exclusief BTW (op afstand Skype, Facetime, Whatsapp etc)

Stel me hier je vraag